KIK SZÚRTÁK EL A RENDSZERVÁLTÁST ?

A SZOCIALISTA TÁBOR LEGVIDÁMABB BARAKKJÁBÓL HOGYAN LETTÜNK SEREGHAJTÓK ? MIÉRT MENEKÜLNEK A FIATALOK MAGYARORSZÁGRÓL ? TUDJA-E VALAKI HOVA TARTUNK? HOGYAN KELETKEZETT ÉS MIÉRT TŰNT EL A JÓLÉTI TÁRSADALOM? MI A TEENDŐ?

 

 

2023 MÉG MINDÍG TÉVUTON AZ ELLENZÉK.



Az ellenzék szép sorban harmadszor is vereséget szenvedett.

Ennek sok oka van, a legalapvetőbb: nem tudták, nem tudják megszólítani az embereket. Nincs egy olyan programjuk ami az emberekhez szól.

AZ KEVÉS, HOGY ORBÁNT LE KELL VÁKLTANI!

A legutóbbi vereség óta egymást támadják, egymást hibáztatják ÉS folyamatosan bemutatják a fidesz hibáit.

Miközben a fidesz megteremtette a saját burzsoáziáját, több alapvető területet elhanyagolt, vagy kénytelen volt elhanyagolni. Ugyanis a vagyonszerzés fő kritériuma a párthűség, hűség Orbánhoz. Eközben a hatékonyság, a megszerzett vagyon hatékony működtetése elmaradt. Ezt fokozta, hogy a pályázatok megnyerése is főképp a fenti kritériumok alapján történt, történik. Ebből egyenesen adódik, hogy egyes állami feladatokra kevesebb pénz jut. (oktatás, egészségügy stb.) A belső forrás hiányt az is növeli, hogy az újgazdagok féltve a megszerzett vagyonukat, annak jelentős részét külföldre menekítették.. A problémát növeli, hogy az EU jogállamisági és egyébb hiányosságokra hivatkozva sok uniós forrást vissza tart. Mindez NEM AZ ÚJ BURZSOÁZIÁT, HANEM AZ ÁTLAG POLGÁRT SÚJTJA. És gyakorlatilag hatástalan. És itt jön be az ellenzék szerepe is. Miután sorra egymás után jelentős vereséget szenvedtek, úgy csinálnak, mint az ovodások, amikor oda szaladnak az óvó nénihez, hogy büntesse meg Pistikét, mert meghúzta a cofját. Néhány ellenzéki képviselő éllovasa az úniós források megvonásának, látva, hallgatva felszólalásaikat mintha egy primadonna szerepelne a szinpadon.. Az EU bürokráciával együtt azt hiszik, hogy ezzel meg tudják buktatni Orbán rendszerét, a nyomor, az elégedetlenség miatt elzavarják a NER rendszerét. Ez nem jön be, csupán a lakosság, az ország elszegényítéséhez járulnak hozzá!!!

Az ellenzéki pártok az USA által irányított a "Globál tőke" a pénzhatalom érdekeit képviselő liberális, "demokratikus"megoldásban bíznak. Vagyis nem erőszakos beavatkozással, hanem a gazdasági pénzügyi források megvonásával, piacokról való kitiltással és egyébb demokratikus módszerekkel érni el a regnáló rendszer megbuktatását.  Arra számítanak, hogy ezen intézkedések hatására akkorára nő a nyomor és az elégedetlenség, hogy a tömegek a regnáló politikai elit ellen fordulnak. Magyarul AKTÍVAN RÉSZT VESZNEK AZ ORSZÁG, AZ EMBEREK NYOMORBA TASZÍTÁSÁBAN.

/Itt meg kell jegyezni, hogy ez nem mindíg sikerült az USA-nak se.. akkor jött a B terv demokrácia export fegyverek bombázások segítségével/

Mit tehet ebben az esetben a FIDESZ, ha meg akarja tartani hatalmát?

OLYAN PIACOK, FORRÁSOK, BERUHÁZÁSOK UTÁN NÉZ, AMELYEK BIZTOSÍTJÁK AZ ORSZÁG TOVÁBB MŰKÜDÉSÉT.. EGY ESETLEGES ÁLLAMCSŐD ELKERÜLÉSÉT. ÉS AZ JELENLEGI VILÁGGAZDASÁGI RENDSZERBEN ERRE ADOTTAK A LEHETŐSÉGEK.

Most folyik az eddigi USA vezette egypólusú világ átalakulása többpólusúvá. A világ országai különböző gazdasági, kereskedelmi társulásokat alakítottak.. alakítanak, mely szerveződések egyre nagyobb hatással vannak az egész világ gazdaságára és így politikájára is. ÉS Kína az idén az USA mögött átvete az EU-tól a 2. helyet a GDP mutatók alapján.Míg az EU stagnál, vagy vissza esik, addig Kína fejlődési ütem - a lassulása ellenére - még mindíg az USA növekedésének a többszöröse.  Az alapkutatásokban egyes stratégiai tudományos ágazatokban már világelső. ÉS ami lényeg politikája pragmatikus: oda visz tőkét, ott ruház be, ahol megfelelő haszna van.. nem foglalkozik az adott ország politikai rendszerével.

Nincs itt semmi csodálkozni való! a FIDESZ azt teszi ami szükséges az orsz ellen bevezetett szankciók hatásainak kivédésére, csökkentésére. Dinamikusan fejlődő kapcsolatokat épít ki Kínával, a türk államokkal. Ezekben az államokban hatalmas lehetőségek vannak és rövid távon lehetőség van a visszatartott források pótlására.

(Az ellenzék persze mindezt kritizálja /helyenként joggal!!/ DE azzal, hogy az EUs bürokráciával összefogva, források visszatartásával.. megvonásával igyekszik a FIDESZ hatalmát megbuktatni ők is ezekre a lépésekre kényszerítik a kormányt.)

 



   folyt köv.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 9
Heti: 32
Havi: 108
Össz.: 13 302

Látogatottság növelés
Oldal: 2023 MÉG MINDÍG TÉVUTON AZ ELLENZÉK
KIK SZÚRTÁK EL A RENDSZERVÁLTÁST ? - © 2008 - 2024 - elszurtuk.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »